Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Podno Spomenika hrvatskoj slobodi zapaljene svijeće i odana počast braniteljima koji su dali živote u operaciji Bljesak

Izaslanstva braniteljskih udruga danas su zapalila svijeće podno Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu povodom obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak.

Tako su izaslanstva Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske – Podružnice Koprivničko-križevačke županije, Udruge Specijalne jedinice policije “Ban” Koprivnica i Kluba 61. lad PZO odala počast poginulim pripadnicima hrvatske vojske i policije koji su dali svoje živote u operaciji Bljesak. Pridružio im se i gradonačelnik Mišel Jakšić. Na taj su način pokazali zajedništvo te obilježili žrtvu hrvatskih branitelja u operaciji Bljesak te žrtvu svih branitelja koji su položili svoje živote u Domovinskom ratu.

U vojno-redarstvenoj operaciji Bljesak sudjelovale su postrojbe iz Podravine i Prigorja: Specijalna jedinica policije “Ban” Policijske uprave koprivničko-križevačke, 13. PO trd Koprivnica, 2. divizijun Koprivnica/202. trbrt. PZO i divizijun iz 15. PO trbr Križevci.

Odavanje počasti održano je uz poštivanje svih protuepidemijskih mjera te uz odobrenje županijskog Stožera civilne zaštite.

zatvori