Petak, 26. travnja 2024.

Novi podaci: U Podravini i Prigorju dvoje novozaraženih, 12 osoba se oporavilo i vraća se u Dom za starije

U Koprivničko-križevačkoj županiji potvrđene su dvije nove osobe pozitivne na koronavirus, rekao je na konferenciji za medije načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić.

Riječ je o štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kontaktima prethodno zaraženih osoba koji su bili u samoizolaciji u stacionaru 2. Ukupan broj do sada potvrđenih slučajeva u Koprivničko-križevačkoj županiji je 92.

Ozdravilo je još 12 osoba, pa ih je ukupno 51.

– Nadamo se da ta priča s Domom za starije i nemoćne polako ide svome kraju. Zdrave osobe vraćaju se u Dom – kazao je Ljubić te dodao da se fokusiraju na očuvanje mentalnog zdravlja štićenika koji su do sada bili zatvoreni u svojim sobama. Osim šetnje u kontroliranim uvjetima, za njih su organizirani i razgovori s psiholozima. Kroz tjedan ili dva Dom bi mogao biti otvoren za posjete, najavio je Ljubić.

U koprivničkoj bolnici trenutno je hospitalizirano 30 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, no njih 12 ranije spomenutih koji su u 48 sati dva puta negativno testirani na koronavirus tijekom današnjeg dana vratit će se u Dom, kazao je ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić. Oko 20 osoba nema ili nije imalo nikakve simptome koronavirusa.

zatvori