Srijeda, 15. svibnja 2024.

NOVE MJERE ZA UGOSTITELJE Zoran Pehnec: Malo nas je ovo iznenadilo, ali veselimo se i sve ćemo pripremiti do ponedjeljka

'45 dana smo bili zatvoreni i svi smo željni posla'

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj je konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio da će ugostitelji od ponedjeljka moći raditi i u zatvorenim prostorima, ne samo na terasama.

Koprivnički ugostitelj Zoran Pehnec, vlasnik restorana Kalimero i bivši predsjednik Ceha ugostitelja pri Udruženju obrtnika Koprivnica, oduševljen je ovom odlukom:

– Nismo tako brzo očekivali rasplet ove situacije, očekivali smo da bi se tako nešto moglo dogoditi oko 1. lipnja, ali veselimo se što je došlo do toga da i mi konačno nakon 45 dana dobijemo priliku da otvorimo i ponovo vidimo svoje stalne goste i drage mušterije – rekao je Pehnec.

Dodao je da je ovo vrijeme zatvorenih vrata utjecalo na njihovo poslovanje.

– Situacija nikako nije bila dobra s obzirom na to da nas ima puno zaposlenih, veći smo obrt, tako da je bilo dosta teško i neizvjesno, iz dana u dan smo gledali što će se i kako dogoditi – objasnio je.

U novim preporukama stoji da će ugostiteljski objekti moći raditi od 6 do 23 sata. Fizički razmak između stolova mora biti metar i pol, a jednak razmak mora postojati i među skupinama gostiju. Nova skupina može ući u objekt tek kad prethodna izađe. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju. Dopušteno je posluživanje i gostima koji stoje, ako pritom drže propisan razmak.

Pehnec je kazao da će sigurno uspjeti sve pripremiti do ponedjeljka.

– Malo nas je sve iznenadila ova odluka, ali u komunikaciji sam s djelatnicima i potrudit ćemo se. S obzirom na to da smo 45 dana bili zatvoreni i na neki se način malo i odmorili, svi smo željni posla pa se nadam da ćemo uspjeti. Mislim da imamo sve uvjete da to ispoštujemo, tako da ne bi trebalo biti problema – zaključio je.

>> Detaljne preporuke dostupne su ovdje.

zatvori