Petak, 26. travnja 2024.

Mreža zadovoljna suradnjom s HDZ-om na lokalnoj razini, razgovarat će s njima o zajedničkom sudjelovanju na predstojećim izborima

Nakon razdoblja u kojem su epidemiološke mjere to onemogućavale, sastali su se članovi Predsjedništva Mreže nezavisnih lista.

Jedna od tema prve sjednice, uz borbu protiv koronavirusa, bile su i aktivnosti vezane uz političko djelovanje pri čemu je naglasak stavljen na predstojeće parlamentarne izbore, koji će se prema najavama održati najkasnije u sljedeća dva mjeseca.

– Naš predsjednik, koprivničko-križevački župan Darko Koren, i Mreža općenito, zadovoljni smo suradnjom s koalicijskim partnerom na županijskoj razini, Hrvatskom demokratskom zajednicom te je stav Predsjedništva da se o eventualnom sudjelovanju Mreže na predstojećim izborima najprije razgovara s njima – poručuju iz Mreže.

Dodaju da ako bi bio iskazan interes za suradnju i davanje potpore, uključujući i participaciju u svim elementima izbora, spremni su angažirati se u tom procesu i vjeruju da bi taj angažman doprinio dobrom izbornom rezultatu.

– Ako bi takav interes izostao, Koren je dobio mandat da odluči i dogovori nastup na izborima i u nekom alternativnom konceptu, koji bi bio prihvatljiv po onim elementima za koje se Mreža programski zalaže – zaključuju u Mreži.

zatvori