Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Melita Samoborec: U koprivničke školske klupe vratilo se više od 90 posto učenika nižih razreda

Počela je nastava za osnovnoškolce od prvih do četvrtih razreda nakon što su epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo procijenili da su škole sigurne za učenike i zaposlenike kao i rad i ostanak kod kuće.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec rekla je Radio Dravi da je u školske klupe sjelo više od 90 posto učenika.

– Danas ujutro čuli smo se s ravnateljima naših osnovnih škola i situacija je sljedeća: u naše školske klupe sjelo je više od 90 posto učenika. Nešto manji je postotak u našem Centru za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce gdje je od 76 učenika na nastavu došlo njih 52 – istaknula je Samoborec.

Dodala je da su svi učenici zbrinuti prema svim mjerama koje su preporučili epidemiolozi i Nacionalni stožer civilne zaštite što se tiče dezinfekcije i razmaka kako bi se nastava mogla odvijati bez problema.

– Problema zasad nema nikakvih. Učitelji su svi spremni. Znaju što i kako činiti. Nadam se da će ova školska godina, odnosno nastavna, završiti u najboljem mogućem redu – zaključila je Samoborec.

zatvori