Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Kada se nastavlja sport? Capak: Još nemamo datume, ali dogovorili smo redoslijed prioriteta

Dio sportaša nastavio je s treninzima, no najveći dio hrvatskog sporta još uvijek je na čekanju. Još nije poznato kada bi se natjecanja mogla nastaviti, no u Stožeru civilne zaštite to pitanje intenzivno razmatraju.

Tako je danas u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo održan sastanak s predstavnicima Središnjeg državnog ureda za sport. Kako je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite rekao ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, još nisu usuglašeni datumi, ali dogovoren je redoslijed prioriteta sportskih aktivnosti; što bi trebalo pustiti ranije, a što još ne.

– Naši su kriteriji faznost, postupnost i oprez – istaknuo je Capak.

Datumi nastavka natjecanja još nisu razmatrani, ali u svakom slučaju neće ih biti do druge polovice svibnja. Pojavila su se nagađanja da bi se 30. svibnja mogle igrati utakmice polufinala Hrvatskog nogometnog kupa, a tjedan dana nakon toga mogla bi se nastaviti i Hrvatski Telekom Prva liga. Što će biti s Drugom ligom i nižim prvenstvima još uvijek nije poznato. Podsjetimo, u polufinalu Kupa Slaven Belupo igra protiv Lokomotive.

Stožer je jučer ponovno otvorio dječja igrališta i sportska igrališta na otvorenom, poput školskih igrališta i nogometnih terena. Na njima se, pojasnio je Capak, građani mogu baviti rekreativnim sportom. Dodatne upute, najavljene jučer, trebale bi biti objavljene danas do kraja dana.

Iz udruženja fitness centara HZJZ-u je stigao kvalitetan prijedlog o načinu ponovnog otvaranja, rekao je Capak, i vrlo će uskoro doći na njihov dnevni red.

zatvori