Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Upitani koja je najbolja hrvatska tvrtka, većina anketiranih odgovorila je – Podravka

U istraživanju koje je nedavno provela agencija Ipsos, građani su kao najbolju hrvatsku tvrtku naveli koprivničku Podravku.

Rezultate je objavio Jutarnji list. Istraživanje je bilo provedeno na način da se od ispitanika tražilo da sami navedu tvrtku koju smatraju najboljom, bez da su im prethodno ponuđene. 17 posto ispitanika navelo je Podravku, a slijede Rimac Automobili, INA, Atlantic Grupa i Kraš.

Od svih navedenih Podravka ujedno ima i najdulju tradiciju – osnovana je 1934. godine. Kao slobodne asocijacije na Podravku ispitanici su naveli ponajviše Vegetu, ali i juhe, Čokolino, Lino Ladu te razne pozitivne asocijacije.

Podravka je proglašena najboljom i u istom istraživanju provedenom prije četiri godine. Porastao je udio ispitanika koji Podravku doživljavaju pozitivno, sa 79 na 87 posto. Također, s tvrdnjom da je Podravka tvrtka koja se razvija i napreduje slaže se 76 posto ispitanika, dok ih je 2016. bilo 67 posto.

Podsjetimo, Podravka je nedavno objavila i rezultate poslovanja u prvom tromjesečju ove godine u kojima stoji da su prihodi od prodaje porasli za 20,8 posto, odnosno za 211,3 milijuna kuna, a ostvarena neto dobit od 91 milijun kuna veća je za 13,5 posto u odnosu na godinu ranije.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 792 ispitanika iz opće populacije Hrvatske tijekom mjeseca ožujka.

Slušaj uživo
zatvori