Petak, 26. travnja 2024.

Bibliobus ponovno kreće na teren, u utorak dolazi u Torčec i Drnje

Bibliobus koprivničke Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ od sutra, 19. svibnja nastavlja s obilaskom svojih redovnih stajališta. Prvo dolazi u Torčec i Drnje.

U Torčecu će biti od 7:30 do 8:15, a u Drnju kod škole od 8:30 do 9 sati te u centru od 9 do 9:30. Nakon toga, na istim mjestima u isto vrijeme bit će ponovno u utorak, 2. lipnja.

Raspored za svibanj dostupan je ovdje, a raspored do 10. srpnja možete pogledati ovdje.

Zbog zaštite zdravlja korisnika i osoblja te posebnih postupaka vezanih uz postupanje s građom i ograničenog prostora, do daljnjega je moguće koristiti isključivo usluge vraćanja i posudbe građe.

Korisnici neće moći ulaziti u bibliobus; knjige koje vraćaju trebaju odložiti u kutije na ulazu u bibliobus. Također, za vrijeme kad bibliobus nije bio na terenu neće se naplaćivati zakasnina. Posuđenu građu korisnici mogu vratiti isključivo u bibliobusu, ne u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” u Koprivnici.

Iz knjižnice mole korisnike da ne dolaze u grupama te da pri dolasku na stajalište formiraju red uz održavanje razmaka od najmanje dva metra. Isto vrijedi i za škole i vrtiće za koje neko vrijeme neće biti grupnih dolazaka ni organiziranih programa. Građu koja se vraća nije potrebno dezinficirati, ona će prema preporukama biti smještena u karantenu na 72 sata te nakon toga razdužena i pripremljena za daljnju posudbu, stoga vraćeni primjerci neće biti odmah dostupni za posudbu.

Također, broj knjiga ili slikovnica koje se mogu posuditi privremeno se ograničava na dvije jedinice. Privremeno ne postoji ni mogućnost pripreme knjiga za korisnike.

Svi korisnici trebaju se pridržavati uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se tiču održavanja fizičkog razmaka, korištenja dezinfekcijskih sredstava, zaštitnih maski i drugih sredstava zaštite.

Bibliobus do daljnjega neće obilaziti stajalište kod Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici.

zatvori