Petak, 3. svibnja 2024.

Županijski Stožer civilne zaštite osigurao više od 37 tisuća komada razne medicinske zaštitne opreme

Nakon što su u Hrvatsku početkom tjedna stigle dvije donacije zaštitne opreme za sve korisnike koji provode mjere zaštite zdravlja od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, županijski Stožer civilne zaštite zatražio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dodatne količine potrebne zaštitne opreme za zdravstvene ustanove na području županije.

U protekla dva dana Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije dopremio je više od 37 tisuća komada razne zaštitne opreme koja je kao donacija stigla iz Kine i UNICEF-a, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim kirurškim ogrtačima, vizirima, zaštitnim naočalama i rukavicama te medicinskom alkoholu.

Sukladno rasporedu i potrebama oprema je podijeljena Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek”, Zavodu za hitnu medicinu, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo, a dio opreme dobile su i operativne snage Stožera civilne zaštite. Koprivnička bolnica prije nekoliko dana primila je vrijednu donaciju veće količine medicinskog alkohola, a tijekom današnjeg dana očekuje se i donacija lijekova od Belupa te doprema dodatnih zaštitnih maski.

“Zahvaljujući nabavci medicinske zaštitne opreme, lijekova i svih ostalih potrepština, zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije u ovim izvanrednim okolnostima je spreman odgovoriti na zahtjevnost ove epidemiološke situacije”, poručuju iz stožera.

kckzz.hr

Izvor: kckzz.hr
zatvori