Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Koprivničko-križevačka županija ipak ima jedan slučaj zaraze manje, broj oboljelih iznosi 23

U Koprivničko-križevačkoj županiji ipak su 23 osobe oboljele od koronavirusa. Nove informacije o broju zaraženih objavio je županijski Stožer civilne zaštite na konferenciji za medije u Koprivnici.

>> Poslijepodne je potvrđen jedan novi slučaj

Podsjetimo, županijski stožer jučer je izvijestio o tri nova slučaja zaraze čime se ukupni broj oboljelih popeo na 24. No, s obzirom na to da jedna osoba ne dolazi s područja naše županije, broj zaraženih se snizio:

– Jučer smo imali tri pozitivna nalaza na koronavirus jer smo u našoj bolnici uzimali briseve, ali jedna osoba koja je zaposlenica naše Opće bolnice je s područja Međimurske županije pa će je oni tamo kontrolirati i pratiti – kazala je ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla i dodala da je osoba bez ikakvih simptoma i svi su njezini kontakti negativni na koronavirus.

Od dvije novooboljele osobe jedna je štićenica Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, a jedna zaposlenik. Što se tiče načina na koji je virus ušao u Dom za starije i nemoćne osobe na koprivničkom Lenišću, dr. Vadla kazala je kako je infekciju najvjerojatnije prenio netko od zaposlenika.

– Nema drugog objašnjenja nego da je virus u dom unio netko od zaposlenika jer korisnici već duže vrijeme ne mogu izlaziti niti k njima itko može dolaziti. Glavni fokus nam je da napravimo presjek u Domu za starije i nemoćne i da vidimo kakvo je trenutna situacija. Pojačani nadzor ćemo napraviti nad svima onima koji imaju bilo kakve smetnje.

U koprivničkoj bolnici trenutno je hospitalizirano šest pacijenata oboljelih od koronavirusa i svi su stabilno, rekao je ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” dr. Mato Devčić.

– Nastavljamo sve aktivnosti što se tiče probira zaposlenika i upućenih kontakata epidemiologa prema COVID-19 protokolima.

Uskoro opširnije. 

 

Stožer civilne zaštite donosi nove informacije o koronavirusu

Objavljuje Drava.info u Subota, 11. travnja 2020.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori