Petak, 26. travnja 2024.

Počinje izgradnja Tržnice Kalnik, načelnik Kešer: Želim da ovdašnji proizvođači prodaju svoje proizvode kupcima turistima na Kalniku

Glavni sajmeni dani na Kalniku bit će subota i nedjelja

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer danas je s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisao više od 400 tisuća kuna vrijedan ugovor za europska bespovratna sredstva za izgradnju tržnice u Kalniku.

– Sjećate se kad sam osobno počeo govoriti o ne tako dalekoj realizaciji izgradnje Tržnice Kalnik, svjestan da je to možda bilo malo science fiction i nedostižno za našu općinu? – izjavio je načelnik Kešer. – Vodeći se svojim kristalno jasnim ciljevima i vjerom mojih suradnika te radom općinske administracije došli smo do današnjeg velikog trenutka.

Izvor: Općina Kalnik

Ugovor je vrijedan 400.275 kuna.

– Ovaj gospodarski projekt početak je promjene slike tržnih i prodajnih navika. Želim da moji proizvođači poljoprivrednih proizvoda prodaju svoju robu kupcima turistima na Kalniku – najavio je Kešer.

Glavni sajmeni dani na Kalniku bit će subota i nedjelja, a za tržnicu će brinuti općinska tvrtka. Prije same izgradnje bit će raspisan natječaj za izvođača radova, zaključio je Kešer.

zatvori