Petak, 26. travnja 2024.

SVAKA ČAST Stjepan Lončar danas je dvjestoti put darivao krv, Božidar Kozulić i Zoran Matovina ušli u Klub 100

Na akciji dobrovoljnog darivanja krvi održanoj danas u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica dobili smo čak tri nova jubilarca. Božidar Kozulić i Zoran Matovina dali su krv 100. puta, a rekorder Stjepan Lončar ruku spasa pružio je već 200 puta!

Božidar Kozulić rođen je 4. siječnja 1958. godine u Varaždinu gdje je u srednjoj školi počeo s dobrovoljnim darivanjem krvi. Od svojeg zaposlenja 1976. godine u Hrvatskoj elektroprivredi u Koprivnici stalni je dobrovoljni darivatelj krvi. Živi u Koprivnici, oženjen je i otac dvoje djece, a supruga i sin također su dobrovoljni darivatelji krvi.

Božidar Kozulić
Božidar Kozulić. Foto: Crveni križ Koprivnica

Zoran Matovina iz Koprivnice prvi je puta dobrovoljno darivao krv 1983. godine u srednjoj školi. S darivanjem je nastavio zaposlenjem u tvornici Hartmann 1983. godine, gdje se pridružio velikom broju svojih kolega koji su se odazivali akcijama. Svojim je primjerom poticao mlade za darivanje krvi, a to čini i danas.

Zoran Matovina
Zoran Matovina. Foto: Crveni križ Koprivnica

Stjepan Lončar je redoviti dobrovoljni darivatelj krvi, ali je i mnogo puta odlazio u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u Zagreb na separator dajući krv na hitni poziv.
Stjepan Lončar predsjednik je Kluba 100 dobrovoljnih darivatelja krvi Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije koji je današnjim 200. darivanjem krvi iskazao svoju humanost i plemenitost, a mi smo izuzetno ponosni na našeg Stjepana, koji je ujedno i član županijskog i gradskog Odbora Crvenog križa te član Interventnog tima, uvijek spreman pomoći u svakoj situaciji.

“Čestitamo današnjim jubilarcima, a Božidaru i Zoranu želimo dobrodošlicu u Klub 100 i dobro zdravlje! Svoju humanost i ljudskost naši su dobrovoljni darivatelji krvi dokazali mnogo puta, pa tako i u ovim specifičnim vremenima. Na današnju akciju u prijepodnevnim satima odazvao se veliki broj darivatelja koji su dali 67 doza krvi”, poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Akcije se nastavljaju u sjedištu koprivničkog Crvenog križa u Ulici braće Radić tijekom današnjeg poslijepodneva i sutra te u srijedu poslijepodne. Sve akcije održavaju se uz propisane mjere zaštite.

(Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica)

zatvori