Nedjelja, 29. rujna 2024.

Osigurana zaštitna medicinska oprema za zdravstvene ustanove i sustav socijalne skrbi s područja županije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije zaprimio je zaštitnu medicinsku opremu koja je krajem prošlog tjedna pristigla iz Šangaja.

– Dobili smo 245 tisuća komada različite zaštitne opreme (veće količine kirurških maski, zaštitnih maski FFP2, kirurških odjela, vizira, toplomjera, naočala i rukavica te veće količine medicinskog alkohola i dezinficijensa) koje su dopremili djelatnici sanitetske službe županijskog Zavoda za hitnu medicinu uz pomoć operativnih snaga Stožera civilne zaštite, članova HGSS-a Stanica Koprivnica i Službe civilne zaštite Koprivnica – poručili su iz Stožera.

Dodali su da je tijekom vikenda započela raspodjela zaštitne opreme županijskim zdravstvenim ustanovama, a ovoga tjedna će operativne snage civilne zaštite opremu dopremiti i u 37 domova socijalne skrbi te tri centra za socijalnu skrb s područja županije. Napomenuli su da su osigurali i opremu za udruge osoba s invaliditetom koje imaju osobne asistente, udruge multiple-skleroze te udruge koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama “Mali princ” i “Latice“ koje će biti distribuirane ovog tjedna.

– Ovom zaštitnom opremom dodatno je pojačana kontinuirana opskrba zdravstvenog i socijalnog sustava županije te svih drugih službi tijekom epidemije. Podsjećam kako je dužnost i obaveza svih poslodavca osigurati zaštitnu opremu za svoje djelatnike, budući da se dobar dio opreme može nabaviti na slobodnom tržištu te napominjem kako će Županijski Stožer civilne zaštite i dalje raditi na osiguranju zaštitne opreme na sve tri razine – iz robnih zaliha RH, donacija pojedinaca i tvrtki te kupovinom vlastitim sredstvima na tržištu, a sve u cilju uspješne borbe protiv širenja zaraze bolesti COVID -19 – rekao je načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

U Stožeru napominju da su dosad osigurali oko 150 tisuća komada zaštitne opreme i 800 litara dezinficijensa, koja je podijeljena županijskim zdravstvenim ustanovama i to OB Koprivnica, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo i Domu zdravlja sukladno njihovim potrebama uključujući ordinacijama primarne zdravstvene zaštite, ordinacijama dentalne medicine i specijalističkim ordinacijama, dakle svim koncesionarima. Napominju i da je zaštitna oprema osigurana i za liječnike koji obavljaju mrtvozorničku službu te za operativne snage Stožera.

– Županijski Stožer je osigurao opremu i za županijski Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica i  to prije same pojave virusa u ustanovi, upravo vodeći računa da se radi o ustanovi koja brine za štićenike koji spadaju u rizičnu skupinu – istaknuli su u Stožeru.

Slušaj uživo
zatvori