Petak, 26. travnja 2024.

NOVO: U Hrvatskoj novih 60 oboljelih, dvoje novih preminulih, broj oporavljenih porastao na 167

Nacionalni stožer civilne zaštite upravo je objavio nove podatke o broju oboljelih od bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 60 novooboljelih, što daje ukupan broj od 1282. Prosječna dob oboljelih je 48,13 godina. 51% je muškaraca, 49% žena. Od jučer je dvoje novih preminulih, pacijent u Šibeniku rođen 1929. koji je bio kronični srčani bolesnik te pacijent u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti rođen 1974. godine koji nije imao značajnije kronične zdravstvene probleme. 35 je bolesnika na respiratoru, čime je zauzeto ukupno 4,38% hrvatskih respiratornih kapaciteta. Hospitalizirana su 352 bolesnika, a broj oporavljenih dosegao je 167.

– Zahvaljujem svima onima koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da naša epidemiološka situacija bude ovakva. Na Svjetski dan zdravlja zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima koji danonoćno pružaju svoje usluge i doprinose da je broj oboljelih što manji i da je njihov uspjeh liječenja čim veći – izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Beroš je dodao da je stiglo i devet novih respiratora, uz četiri koja su došla prošli tjedan.

zatvori