Nedjelja, 29. rujna 2024.

NOVI PODACI Samo 18 novozaraženih u posljednja 24 sata, Beroš: Ne smijemo dozvoliti da nas dobar rezultat pokoleba u poštivanju mjera

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je potvrđeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ukupan broj zaraženih u Republici Hrvatskoj sada tako iznosi 1832. Ukupno je testirano 21.647 osoba, u protekla 24 sata njih 694. Od testiranih osoba 8,53% je pozitivno na koronavirus, što je pad u odnosu na jučer.

Hrvatska od jučer ima tri nove žrtve koronavirusa. Preminuli su 96-godišnjakinja i 55-godišnjak u Splitu te 78-godišnjakinja u Zagrebu. Svi su patili od kroničnih bolesti.

Na respiratoru je 27 osoba, hospitalizirano je njih 331. Oporavljenih ukupno ima 615.

– Možemo zaključiti da je ovo trenutno dobar rezultat. Međutim, s obzirom na ponašanje ovog virusa u većem dijelu Europe moramo biti oprezni i dalje. Moramo biti i mudri, ne smijemo dozvoliti da nas ovaj, trenutno dobar rezultat pokoleba u poštivanju mjera – upozorio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Produžuju se mjere ograničavanja društvenih okupljanja i rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina te će one, prema današnjoj odluci, trajati do 4. svibnja, rekao je potpredsjednik Vlade i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

Slušaj uživo
zatvori