Subota, 27. travnja 2024.

Nema novooboljelih od koronavirusa u Podravini i Prigorju, svi testirani uzorci negativni

Sljedeća tri tjedna koja su pred nama kritično su razdoblje koje će odrediti sudbinu i dinamiku u upravljanju ovom epidemijom. Stoga budimo odgovorni i poštujmo mjere kako bismo prebrodili ovu epidemiološku situaciju - ističu u Stožeru.

Nema novooboljelih na području Koprivničko-križevačke županije, poručili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Dodali su da su svi učinjeni testovi, njih 16, negativni.

– Na području županije ukupno je 16 pozitivnih osoba na koronavirus, od čega je pet osoba na bolničkom liječenju, dvije su osobe otpuštene iz bolnice u kućnu samoizolaciju, a devet je osoba s blagim simptomima od početka dijagnoze na kućnom liječenju u samoizolaciji – objašnjavaju.

Stožer apelira na građane da budu odgovorni te da se pridržavaju svih općih mjera i uputa, održavaju higijenu te unatoč lijepom vremenu izbjegavaju socijalne kontakte uz obavezno poštivanje fizičkog razmaka kako bi spriječilo širenje zaraze bolesti.

Sljedeća tri tjedna koja su pred nama kritično su razdoblje koje će odrediti sudbinu i dinamiku u upravljanju ovom epidemijom. Stoga budimo odgovorni i poštujmo mjere kako bismo prebrodili ovu epidemiološku situaciju – zaključuju.

zatvori