Nedjelja, 29. rujna 2024.

Koprivnički ugostitelj Košćak: Predložena mjera ne poznaje logiku i loša je, a u praksi će značiti pad prometa i otežan rad

'Ako se ograniči broj osoba koje mogu biti za stolom na najviše dvije, a ja prvo odem s jednom osobom na kavu, pa s drugom, pa odmah nakon toga i s trećom... Kako smo točno doprinijeli da se zaraza ne širi?', pita se Denis Košćak.

Nema vraćanja na staro, ugostiteljski objekti radit će po principu ‘novo normalno’, rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, jutros na Hrvatskom radiju.

Kada je riječ o novim mjerama za kafiće, ljudi neće moći sjediti jedan do drugoga već će morati postojati fizički razmak; ako je dosad bio stol za četiri osobe, za njim će sada moći sjediti jedna do dvije osobe, a dezinfekcija će biti obavezna nakon odlaska svakog gosta.

Predložene mjere kao probni balon

Koprivnički ugostitelj Denis Košćak rekao je Dravi.info da mu se trenutno predložene mjere za funkcioniranje ugostiteljstva čine kao probni balon, “ako prođe, prođe”:

– Govorimo o zdravlju i mjerama koje bi trebalo poduzeti da se ljude zaštiti. U redu, cilj je dobar. No, postavljam jedno logično pitanje. Ako se ograniči broj osoba koje mogu biti za stolom na najviše dvije, a ja prvo odem s jednom osobom na kavu, pa s drugom, pa odmah nakon toga i s trećom… Kako smo točno doprinijeli da se zaraza ne širi? Kafići su mjesto druženja, interakcije, upoznavanja i s ovim mjerama takav rad nema smisla – objašnjava Košćak.

Denis Košćak. Snimio Marko Posavec.
U praksi pad prometa i otežan rad

Smatra da predložena mjera ne poznaje logiku i loša je, a u praksi će značiti pad prometa i otežan rad.

– Ovim se opet vraćamo na početak krize, bit će “radite, pa platite poreze, namete, plaće, režije…”, ali nema veze što je prostor za rad uskraćen – napominje.

Mjere za plaću korektne, nije bilo otpuštanja radnika

Što se mjera za plaću tiče, Košćak ističe da su korektne.

– Prijavio sam se na njih i za sada ih dobio za ožujak. Nisam otpuštao radnike, čekamo svi da počnemo raditi. Nadam se u normalnim uvjetima, sve drugo je neodrživo – zaključio je Košćak.

Slušaj uživo
zatvori