Subota, 4. svibnja 2024.

Županijski Stožer civilne zaštite: u Podravini i Prigorju nema osoba sa simptomima koronavirusa, a ustanove i službe su u pripravnosti

U prostorijama Županijske uprave održana je koordinacija užeg dijela županijskog Stožera civilne zaštite na temu koronavirusa. Na koordinaciji koju je vodio zamjenik župana, ujedno i načelnik Stožera Ratimir Ljubić, ravnatelji županijskih zdravstvenih ustanova te predstavnici PU Koprivničko-križevačke i Civilne službe Koprivnica razmijenili su aktualne informacije po pitanju koronavirusa.

Na koordinaciji je istaknuto kako po pitanju zdravstvenog stanja na području Koprivničko-križevačke županije nema promjena, odnosno trenutno nema osoba sa simptomima ili oboljelih od koronavirusa. Sve ustanove i službe su u punoj pripravnosti, slijede protokole i smjernice koje se na dnevnoj bazi dostavljaju iz Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla još je jednom uputila apel da se svi oni koji su boravili na ugroženim područjima i eventualno osjećaju neke od simptoma prvo jave telefonski dežurnom epidemiologu te da ne odlaze u bolnice ili ordinacije obiteljske medicine. Uz to je skrenula pozornost i na potrebu pridržavanja uputa koje izdaje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a tiču se pojačanih mjera održavanja higijene, izbjegavanja mjesta na kojima boravi veći broj ljudi te fizičkog kontakta.

Ravnateljica Vadla je izvijestila kako su u sklopu aktivnosti koje provodi Stožer, djelatnici županijskog Zavoda za javno zdravstvo obišli i službenike granične policije te izvršili edukaciju o provođenju mjera osobne higijene i korištenju zaštitne opreme.

Članovi Stožera zaključili su kako je zdravstveno stanje na području županije stabilno te kako stanovnici mogu mirno obavljati svoje redovne aktivnosti uz primjenu propisanih preporuka i smjernica koje se redovito ažuriraju, a dostupne su na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira radi li se ili ne o simptomima sličnim gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Izvor: kckzz.hr

zatvori