Petak, 26. travnja 2024.

Župan Koren: Ovo nije vrijeme za političko kokošarenje, političari u ovom trenutku uopće ne bi trebali pričati

Na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite na situaciju oko koronavirusa osvrnuo se i župan Darko Koren. Za govornicu je izašao kako bi odgovorio na novinarsko pitanje.

– Mislim da mi političari apsolutno ne bismo trebali biti u prvom planu u ovoj situaciji. Naši zdravstveni djelatnici, prije svega ravnateljica Vadla i ravnatelj Devčić, načelnik Stožera Ljubić i načelnik Policijske uprave Štimac, oni su tu pred vama. Oni nesebično rade da bismo negativne posljedice ove krize sveli na najmanju moguću mjeru – kazao je župan.

Spomenuo je i primjer.

– Javila nam se doktorica Imbriovčan, znate da ona ima svoju ordinaciju medicine rada. Prekjučer nam je rekla da ona jednostavno nema posla jer nitko ne dolazi i da nam se ona i njezine dvije medicinske sestre stavljaju na raspolaganje, što god bude trebalo. To je po meni pristup koji trebamo naglasiti i zahvaliti tim ljudima.

Osobno se, kaže, pridržava svih mjera i preporuka te izbjegava istupanje u javnost.

– Mislim da političari u ovom trenutku uopće ne bi trebali pričati. Svi oni koji koriste ovu situaciju za nekakve istupe koji su zapravo jedno obično političko “kokošarenje” i pokušaj skupljanja nekakvih poena, ne da nikome ne koriste nego nanose štetu. Treba pustiti ovim ljudima da budu na prvim linijama – zaključio je Koren.

Snimio Marko Posavec.
zatvori