Petak, 26. travnja 2024.

U Koprivnici na snazi nove mjere koje se tiču prijave posjetitelja koji nisu iz Koprivnice, propusnica za OPG-ove, šetnje kućnih ljubimaca…

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž istaknula je da su od četvrtka na snazi nove mjere.

Obavezna je prijava posjetitelja, prijatelja, članova uže i šire obitelji koji su se zatekli na području grada Koprivnice, a imaju prebivalište izvan grada Koprivnice kroz sustav eVisitor kako bi mogli dobiti propusnice za kretanje. Za to je nadležna Turistička zajednica grada Koprivnice kojoj se potrebno prvo javiti na broj 048/621-433, radnim danom od 8 do 16 sati, a potom na e-mail [email protected] poslati svoj broj mobitela, fotografiranu osobnu iskaznicu te podatke o tome kada su posjetitelji stigli u Koprivnicu i adresu na kojoj se nalaze. Nakon upisa u eVisitor, Stožer civilne zaštite Grada Koprivnice može izdati propusnicu. Ne naplaćuje se turistička pristojba za vrijeme trajanja mjera. Ako se osobe nalaze na Šoderici, prijavljuje se Turističkoj zajednici središnje Podravine, a propusnice izdaje Općina Legrad.

Za obiteljska poljoprivredna gospodarstva propusnice za obradu zemlje i hranjenje životinja izvan mjesta prebivališta odnosno registracije daje Ministarstvo poljoprivrede – nadležna služba u Koprivnici.

Podsjetimo i da od četvrtka vozači mogu biti u karanteni/samoizolaciji u svojoj kući te da za kretanje iz prigradskih naselja koja spadaju pod Grad Koprivnicu nije potrebna propusnica.

Još jedna od mjera je i da kad se šetaju kućni ljubimci, važno je pridržavati se razmaka od dva metra kad se s nekim sretnete i razgovarate i poželjno je imati masku i rukavice.

zatvori