Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Sveti Petar Orehovec uskoro će krasiti novi dječji vrtić vrijedan više od 10 milijuna kuna

Sveti Petar Orehovec uskoro će krasiti novi dječji vrtić.

Više o investiciji i tijeku radova rekli su nam općinski načelnik Franjo Poljak i inženjerka gradilišta iz građevinske tvrtke Radnik Valentina Valent.

– Vrtić je vrijedan 10,5 milijuna kuna, od čega je 7,5 milijuna kuna EU sredstava preko programa ruralnog razvoja, mjera 7.4.1. Vrtić je planiran za tri odgojne grupe. Prema anketama koje smo napravili među roditeljima izgleda da će nam vjerojatno biti i premali.

– Radovi se odvijaju unutar predloženoga terminskog plana i vjerujem da će vrtić biti u rokovima završen. Naime, rok za završetak radova je 18 mjeseci od uvođenja u posao, a taj rok je počeo teći u listopadu 2019. godine. Međutim, prema dinamici radova vrtić će biti gotov i prije krajnjih rokova.

Foto: Prigorski.hr

– Jako smo zadovoljni kvalitetom izvedenih radova. Zgrada će imati sve najviše standarde, od energetske učinkovitosti do svih drugih zahtjeva i vjerujem da će vrtić biti ugodno mjesto za boravak naše djece. Ovim putem pohvaljujem projektante, izvođača radova i nadzor – rekao je Poljak i dodao kako je kapacitet predviđen za 60-ero djece.

– U izgradnji je i vrtić u Fodrovcu koji će imati dvije grupe, odnosno kapacitet će biti 40-ero djece – zaključio je načelnik.

Valentina Valent istaknula je kako radovi teku prema terminskom planu, prema dogovorima i svim standardima.

Foto: Prigorski.hr

– Velika nam je čast izvoditi ovako jedan krasan projekt kojeg je projektirala Martina Kašik. U tijeku su radovi u samom objektu, rade se pregradni zidovi, završava se žbukanje, stolarija i ventilirana fasada. Na katu će radovi početi najvjerojatnije idući tjedan – poručila je inženjerka gradilišta.

Spomenimo da se obilasku gradilišta pridružio i zamjenik općinskog načelnika Dragutin Hendelja.

zatvori