Petak, 26. travnja 2024.

SDP: Vlada sustavno zakida Koprivnicu jer nije politički podobna, sve što želimo je biti ravnopravni drugim krajevima Hrvatske

Od brze ceste u mandatu ove Vlade neće biti ništa, a državni vrh sustavno zakida Koprivnicu gdje god stigne jer nije politički podobna. Zaključak je to predstavnika gradske organizacije SDP-a Koprivnica i potpredsjednika stranke Rajka Ostojića koji su danas iznijeli koprivničkim novinarima.

Prema riječima predsjednika koprivničkog SDP-a Tomislava Golubića, Vlada je Koprivnici poreznom reformom uzela 15-ak milijuna kuna, odbacila je već realiziran projekt javno-privatnog partnerstva, nije ispunila svoje obveze oko JPP projekta gimnazije, a naravno nema ni brze ceste:

– Budući da se bližimo mandatu ove Vlade, jedino što mogu reći je hvala Bogu što ide svojem kraju, nikad se više ne ponovilo – istaknuo je Golubić.

Snimio Marko Posavec.

Da nije bilo saborskog zastupnika Branka Hrga, Koprivnica bi valjda ostala i bez Aglomeracije, ustvrdio je Golubić i optužio saborske zastupnike – s iznimkom Hrga – da vole naglašavati svoj trud, ali da građani Koprivnice nisu sigurni što je bilo tko od njih zapravo napravio:

– Svi sad zastupaju interese građana cijele županije, i Mađer i Lacković… Svi će sad graditi brzu cestu, svi će se boriti za sve projekte našeg kraja… Imali su prilike u mnogim trenucima, kad je trebalo dići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, uvjetovati svoj glas.

Snimio Marko Posavec.

Potpredsjednica koprivničkog SDP-a Nataša Tetec istaknula je da je 25 godina radila u realnom sektoru i da je problem prometne nepovezanosti veći nego što mnogi misle:

– Mogu vam reći da sam kontaktirala i razgovarala s puno naših partnera i mogućih investitora. I nakon svih tih razgovora, dolazimo do onoga: grad je super, super su vam poduzetničke zone, dobri su uvjeti za investiranje, sve je to u redu… ali malo vam je problem povezanost sa Zagrebom i ostalim dijelovima Hrvatske.

Potpredsjednik SDP-a i koordinator za II. izbornu jedinicu Rajko Ostojić smatra da će se premijeru Plenkoviću dogoditi isto što se dogodilo i bivšoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, a saborske zastupnike, kao i ministre, usporedio je s “protočnim bojlerima”. Spomenuo je i važnost brze ceste iz aspekta sigurnosti:

– Ljudi koji hodaju tom cestom su definitivno ugroženi. Djeca, stariji ljudi… Ako brineš o sigurnosti građana, napraviš brzu cestu. Ne samo, kao što je rekla Nataša, radi realnog i javnog sektora, radi investitora… Mi smo tu da brinemo o našim građanima. Dakle brza cesta je jednostavno sigurnost.

Snimio Marko Posavec.

U Koprivnici nema ni nove pedijatrije, a Vlada u Sveučilište Sjever ulaže minimalno, kazao je Ostojić te zaključio da država ne brine o sigurnosti ni o budućnosti.

Za kraj, Tomislav Golubić je poručio:

– Zalagat ćemo se za nekažnjavanje boljih. I, naravno, isti pristup prema Koprivnici kao i prema svim ostalim jedinicima lokalne samouprave. Ne želimo ništa više od toga. Želimo da nam se pristupa istom mjerom i da imamo iste mogućnosti, kao i ostali gradovi koji eto u ovom trenutku nisu politički podobni.

Snimio Marko Posavec.
zatvori