Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Rotor u Ulici braće Radića trebao bi biti gotov u kolovozu, nakon toga u planu izgradnja rotora kod nadvožnjaka

Koprivnica bi do kraja ove godine trebala dobiti dva nova rotora – jedan na raskrižju Ulice braće Radića, Ulice Ivana Sabolića i Ulice Stari Brežanec, a drugi na silasku s nadvožnjaka, odnosno na raskrižju Križevačke ceste i koprivničke obilaznice (D41/D2).

– Uspjeli smo u suradnji s Hrvatskim cestama dogovoriti da ove godine počne izgradnja rotora na raskrižju Ulice braće Radića i Ulice Stari Brežanec. Informacije kojima raspolažemo su da je projektna dokumentacija napravljena, ishodi se građevinska dozvola, ovih dana ide se u javnu nabavu. Ako nabava prođe bez žalbi, planirani početak radova je u svibnju. Predviđeno trajanje radova je tri mjeseca, tako da bismo u kolovozu mogli imati gotov rotor – rekao je rekao je Dravi.info Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Grada Koprivnice.

Dodao je da je Grad Koprivnica sufinancirao rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a za izgradnju rotora predviđeno je 3,5 milijuna kuna što u potpunosti financiraju Hrvatske ceste.

Što se tiče uređenja raskrižja na silasku s nadvožnjaka, Golubić je istaknuo da su u partnerstvu s Hrvatskim cestama dogovorili da Grad riješi izradu projektne dokumentacije i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, a Hrvatske ceste će financirati izgradnju samog rotora, koja je planirana paralelno s rekonstrukcijom nadvožnjaka.

– Ugovorili smo izradu projektne dokumentacije s varaždinskom tvrtkom u vrijednosti 250.000 kuna. Nakon što dobijemo koncept projekta, utvrdit ćemo što od imovinsko-pravnih odnosa moramo riješiti. Nadamo se da bismo u svibnju mogli imati građevinsku dozvolu, odnosno da bi sa završetkom rotora u Ulici braće Radića mogli krenuti radovi na ovom rotoru koji će ići paralelno sa sanacijom nadvožnjaka. Bit će određenih prometnih poteškoća, molimo građane za strpljenje – objasnio je pročelnik.

Napomenuo je da je planirana kompletna rekonstrukcija nadvožnjaka koja predviđa kompletno skidanje sloja kolnika, obnovu postojeće armature, asfaltiranje, zamjenu ograde, postavljanje prometne signalizacije i javne rasvjete.

zatvori