Petak, 26. travnja 2024.

Prognoza vremena za petak, 20. ožujka – Počelo je proljeće

Pretežno sunčano uz lagani porast naoblake potkraj dana. Puhat će slab vjetar južnih smjerova, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 20 do 22 stupnja.

Rano jutros, točnije u 4:50, počelo je kalendarsko proljeće. Trajat će sve do 20. lipnja kada u 23:44 počinje ljeto.

U subotu promjenjivo. U prvom dijelu dana još će vjerojatno biti nešto sunca uz razmjerno visoke temperature. Poslijepodne ili predvečer jače naoblačenje uz pljuskove koji lokalno mogu biti praćeni i grmljavinom. Nakon toga će zapuhati sjeverni vjetar i počinje drastičan pad temperature, osobito tijekom večernjih sati. Bude li u noći na nedjelju još oborina, one bi mogle prelaziti u oblik susnježice ili snijega.

U nedjelju oblačno i hladno, povremeno uz moguće oborine na granici kiše i snijega. Puhat će umjeren sjeverni vjetar i bit će dosta hladnije.

Niske temperature pratit će nas i tijekom cijelog sljedećeg tjedna, s tim da bi noćne mogle padati dosta ispod nule pa su lako moguće i velike štete na vegetaciji.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori