Petak, 26. travnja 2024.

Potpisan ugovor: Silens gradi tvornicu obuće u zoni Dravska

Grad Koprivnica potpisao je s trgovačkim društvom Silens d.o.o. ugovor o osnivanju prava građenja u poslovnoj zoni Dravska.

Ugovor je potpisan nakon javnog natječaja provedenog temeljem Programa olakšica investitorima u zonama Dravska i Radnička. Silens će u Dravskoj izgraditi poslovno-skladišne objekte sa svrhom proizvodnje obuće.

Ugovor je s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem potpisala Zrinka Petrovčić, a prisutna je bila i voditeljica Odsjeka za upravljanje nekretninama Đenis Sambol.

“Poduzetnicima koji ulažu u poduzetničke zone Grada pruža se niz pogodnosti i olakšica za realizaciju poduzetničkog projekta. Programom su obuhvaćene osim postojećih pogodnosti vezane uz kupoprodaju zemljišta i komunalnu naknadu, pogodnosti vezane uz komunalni doprinos koje su prilagođene željenom pravcu razvoja gospodarstva i pogodnosti vezane uz osnivanje prava građenja. Ovim načinom omogućuje se poduzetnicima osim kupnje zemljišta u poduzetničkoj zoni i realizacija izgradnje poslovnog objekta putem osnivanja prava građenja”, poručuju iz Gradske uprave.

(Grad Koprivnica)

zatvori