Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Podravka uvodi novi režim rada, dio zaposlenika sljedeći tjedan neće dolaziti na posao

Velik broj Podravkinih zaposlenika sljedeći tjedan neće raditi. Kako doznajemo od djelatnika najveće koprivničke tvrtke, svi oni čija prisutnost nije nužna upućeni su na korištenje godišnjeg odmora, dok će na posao i dalje redovno dolaziti djelatnici proizvodnog pogona.

Razlog ovoj odluci je, naravno, smanjenje rizika potencijalnog prijenosa bolesti koje uzrokuje novi koronavirus (COVID-19).

“Svaka izvanredna situacija traži i izvanredne mjere, te je stoga potrebno da se svi zajedno organiziramo i solidariziramo kako bi izvršili zadaću koja se od nas očekuje, istovremeno ne ugrožavajući sigurnost i zdravlje kako svih zaposlenika u kompaniji, tako i naših obitelji. Kako bi se prije svega smanjio broj ljudi u korporativno-administrativnim funkcijama u cilju što većeg minimiziranja rizika od pojave koronavirusa, svi oni za koje se procijeni da nije nužna fizička prisutnost na poslu u narednih tjedan dana bit će upućeni na korištenje godišnjeg odmora i to od ponedjeljka 16. ožujka”, piše u mailu koji su primili Podravkini zaposlenici.

Upute o korištenju godišnjeg odmora djelatnici će dobiti od svojih nadređenih. Voditeljima određenih kadrova morat će se pak javiti svi oni koji imaju neodgodive obaveze jer svaki dolazak na posao morat će biti prethodno najavljen i odobren.

Da aktualna situacija neće utjecati na Podravkine zalihe hrane i lijekova izjavio je jučer na sastanku s potpredsjednikom Vlade i ministrom financija Zdravkom Marićem predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar:

“Imamo višemjesečne zalihe i gotove robe i sirovine i ambalaže. Pripremali smo se za sezonu. Apelirao bih da se ne stvaraju nepotrebne zalihe u kućanstvima jer mi ćemo kontinuitet proizvodnje osigurati u narednim danima, tjednima i mjesecima. Hrvatska zasigurno neće ostati ni bez hrane ni bez lijekova”, rekao je Pucar na sastanku.

Spomenimo da je u Hrvatskoj u ovom trenutku 38 oboljelih od koronavirusa. Podsjećamo da se svi oni sa simptomima gripe ili prehlade moraju javiti epidemiolozima. Ako vam je propisana samoizolacija, postupajte odgovorno; danas su na području Koprivničko-križevačke županije na javnim prostorima uhvaćene tri osobe koje su trebale biti u samoizolaciji.

Epidemiolozi u Koprivničko-križevačkoj županiji su dostupni: radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 048 681-401 ili 048 655-121, a poslije 15h, vikendom i blagdanom na broj pripravnog epidemiologa 098 592 215 bez obzira na to radi li se ili ne o simptomima sličnim gripi (povišena tjelesna temperatura, kašalj, grlobolja, kratak dah, umor).

Slušaj uživo
zatvori