Petak, 14. lipnja 2024.

Pacijenti koji sumnjaju na koronavirus od danas više ne zovu epidemiologe već liječnika obiteljske medicine

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije od danas više neće primati telefonske pozive u slučaju sumnje na koronavirus, već se ti pozivi preusmjeravaju liječnicima obiteljske medicine. Takvu odluku jutros je donio županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić za Dravu.info objasnio je da će liječnici obiteljske medicine tijekom današnjeg dana biti educirani od strane djelatnika Zavoda za javno zdravstvo i moći će dati sve relevantne informacije.

– Ako procijene da pacijent mora doći u bolnicu, uputit će ga u posebno izdvojenu ambulantu Doma zdravlja koja će od sutra raditi 24 sata i koja je namijenjena upravo pacijentima sa sumnjom na koronavirus kako oni ne bi čekali u čekaonicama s drugim pacijentima ili će ga uputiti u šator koji je zapravo trijažni centar u slučaju širenja koronavirusa – objasnio je Ljubić.

Što se tiče Zavoda, Ljubić napominje da će epidemiolozi svoje aktivnosti preusmjeriti na obradu osoba koje su bile u bliskom kontaktu s potencijalno oboljelima od koronovirusa.

zatvori