Subota, 27. travnja 2024.

NOVO Ukupno 442 potvrđena slučaja zaraze, 60 novih u 24 sata, ali ima još ozdravljenih

U Hrvatskoj su trenutno potvrđena 442 slučaja zaraze koronavirusom, rečeno je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

To su 24 slučaja više od podataka iznesenih u 9 sati, odnosno porast od 60 slučajeva unutar 24 sata, kazao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak te dodao da je porast ovih dana manji od onoga u subotu, kada je iznosio 78, što daje nadu da krivulja epidemije u Hrvatskoj neće tako strmo rasti.

Dodao je i da su ukupno 22 osobe ozdravile, ali i da je patološki nalaz osobe preminule u Istri ukazuje na to da je smrt nastupila uslijed bolesti COVID-19 pa je to prva službena žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić rekla je da je dobra vijest da nije povećan broj bolesnika na respiratoru, ali loša da je jednom pacijentu stanje pogoršano.

Recimo i da je Grad Zagreb prešao brojku od 200 slučajeva, ukupno ima 202, dok je u Koprivničko-križevačkoj županiji i dalje samo jedna osoba s potvrđenom zarazom.

zatvori