Petak, 26. travnja 2024.

NOVI PODACI Više od 300 zaraženih koronavirusom, 52 više nego jučer, zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno 306 osoba zaraženih koronavirusom, što je 52 više od jučer u 16 sati.

Podatke je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite iznio ministar zdravstva Vili Beroš. Obavljena su 2654 testiranja. Zdravstveno stanje oboljelih zasad je stabilno, nije u pogoršanju.

Pacijenti iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac te Ortopedije na Šalati zbog oštećenja zgrada premješteni su u KBC Zagreb.

Tijekom noći u zagrebačku je zračnu luku sletio zrakoplov s drugim dijelom donacije vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, kazao je Beroš.

Kako je rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u jučerašnjem potresu u Zagrebu ozlijeđeno je 27 osoba, od toga 18 teže, a 12 ih je hospitalizirano. Nažalost, 14-godišnja djevojčica još je uvijek u kritičnom stanju. Oštećeno je najmanje 250 zgrada, a pregledi još traju.

Od jučer u 6:24 do jutros u 3:00 bilo je ukupno 37 podrhtavanja tla, što je uobičajeno kod jakih potresa, istaknuo je Božinović.

Podsjetimo, od danas su zatvorene tržnice, a na snazi je i zabrana napuštanja mjesta prebivališta, što znači da ne smijete napuštati naselje ili grad u kojem živite. Tko će ipak smjeti putovati iz grada bit će pojašnjeno u punom tekstu odluke koji će uskoro biti objavljen.

“Mjere su sve strože, a kojom će se brzinom provoditi sve rigoroznije mjere ovisi o tome koliko će se svi u Hrvatskoj pridržavati donesenih mjera”, upozorio je Božinović i dodao: Zaraza se može spriječiti ostankom kod kuće.

zatvori