Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Nove informacije: U Hrvatskoj više od 200 pozitivnih na koronavirus, 78 novih u 24 sata

Broj oboljelih od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom u Hrvatskoj prešao je 200. Ukupno ih je do sada potvrđeno 206, što je 49 više u odnosu na podatke iznesene prijepodne.

U 24 sata broj oboljelih porastao je za 78, upozorio je ministar zdravstva Vili Beroš te dodao: – Ovo znači ono što Stožer civilne zaštite već nekoliko dana najavljuje: ušli smo u fazu kad se izrazito kratkom vremenu povećava broj oboljelih, u uzlaznom smo dijelu krivulje. To se može zaustaviti strogim pridržavanjem svih mjera i preporuka.

– Postoje građani koji ne poštuju preporuke i ne pridržavaju se uputa za samoizolaciju, okupljaju se na javnim mjestima. Ponavljam zahtjev: poštujte preporuke Stožera civilne zaštite! – istaknuo je Beroš te dodatno pojasnio:

– Poželjno je boraviti vani, u vanjskom okruženju, ali apsolutno nije poželjno biti u bližem socijalnom kontaktu! Dva metra mora biti razmak.

Dobra vijest je da nema novih pacijenata na respiratoru, iako ima kandidata, kazala je ravnateljica Zarazne Alemka Markotić.

zatvori