Petak, 26. travnja 2024.

KORONAVIRUS U Hrvatskoj sedam novih slučajeva zaraze, ukupno zaraženo 46 osoba

U Hrvatskoj je danas ujutro potvrđeno sedam novih slučajeva osoba zaraženih koronavirusom, pet u Osijeku i dvoje u Zagrebu, potvrdio je to ministar zdravstva Vili Beroš danas na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Time se brojka oboljelih u Hrvatskoj popela na 46, od kojih su dvije osobe ozdravile. Dosad je ukupno testirano 724 uzorka i u ovom trenutku testira se još njih 38, stoji u današnjem priopćenju Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Na preskonferenciji Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još je jednom pozvao sve osobe koje se nalaze u samoizolaciji da se ponašaju odgovorno i ne krše pravila jer će u protivnom biti sankcionirane. Podsjetimo jučer su tri osobe na području naše županije uhvaćene u kršenju rješenja o samoizolaciji.

Vlada Republike Hrvatske jučer je na telefonskoj sjednici donijela odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode.

– Sukladno Zakonu o iznimnim mjerama kontrole cijena, najvišom cijenom smatra se cijena proizvoda na dan 30. siječnja 2020. godine, kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila zaraznu bolest COVID-19 uzrokovanu virusom SARS–CoV-2 javnozdravstvenom prijetnjom od međunarodnog značaja, stoji u priopćenju Vlade.

Podsjetimo i da su od sutra zatvorene sve osnovne i srednje škole te fakulteti na kojima se nastava provodi na daljinu.

 

zatvori