Petak, 26. travnja 2024.

VIDEO Gradonačelnik Jakšić: Vatrogasci i HGSS patrolirat će gradom i pomagati policiji, novi režim rada tržnice

Nakon što je prijepodne objavljen prvi slučaj osobe oboljele od bolesti COVID-19 u Koprivničko-križevačkoj županiji, javnosti se obratio i Stožer civilne zaštite grada Koprivnice na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

– Najvažnije je da ne utonemo u stanje histerije. Vjerujem da zdravstveni sustav i ono što treba policija odraditi oko eventualnih kontakata zaražene rade na najbolji mogući način i da svi skupa imamo dovoljno informacija – rekao je Jakšić.

Ponovio je da svi skupa moramo ozbiljnost, odgovornost i racionalnost dići na viši nivo. Donesene su i nove odluke.

– Svi koji čine Stožer civilne zaštite grada Koprivnice stavljaju se na raspolaganje Ministarstvu unutarnjih poslova. Od danas i naši vatrogasci i naš HGSS patroliraju gradom. Na taj način pomažemo policiji. Svi će oni upozoravati ljude da se ne zadržavaju u skupinama doslovce nigdje. Na nama je da to poštujemo.

Uvodi se i novi režim rada tržnice.

– Od ponedjeljka će komunalno redarstvo, HGSS i Javna vatrogasna postrojba koristiti mogućnosti koje imaju da se postave određene barijere te da se kontrolira ulaz i izlaz ljudi s placa, da nemamo veliku frekventnost i veliki “muving”, ali i da ne ugrozimo opskrbu hranom i namirnicama – kazao je Jakšić.

Sve sahrane održavaju se u uskom krugu obitelji, a na osmrtnice se ne stavlja datum pogreba. Rođendani, svadbe i bilo kakva druga okupljanja se NE održavaju.

Vatrogasci dižu sustav dislokacije, dodao je Jakšić. Jedna smjena se seli u vatrogasno spremište i društveni dom u Starigradu, druga u vatrogasno spremište i društveni dom Štaglinec, a u gradu ostaje samo uprava.

– Ostanite doma jer iz ove situacije se nećemo izvući ni u zdravstvenom ni u gospodarskom pogledu ako ne budemo svi zajedno racionalni i odgovorni i ako nećemo pratiti preporuke koje gotovo iz sata u sat donosi nacionalni krizni stožer. Obavljajte samo najnužnije i pomozite starijima – poručio je gradonačelnik Jakšić.

Gradski stožer civilne zaštite o koronavirusu

Posted by Drava.info on Saturday, March 21, 2020

 

zatvori