Petak, 26. travnja 2024.

Jadranka Novak zaljubljenica je u podravski vez: Uživam na domaće platno prenositi podravsko srce

Koprivničanka Jadranka Novak zaljubljenica je u vez na domaćem platnu. S obzirom na to da je u mirovini, kaže da je nekako trebala ispuniti slobodno vrijeme, no nije tip koji bi uživao gledajući televizijske sapunice, stoga se posvetila kreativki u sebi.

– Oduvijek sam voljela šivati za sebe, za djecu, za prijatelje i šivaća mašina je u pogonu gotovo svakodnevno. Ali moja ljubav je vez na domaćem platnu i želja mi je na to platno prenositi naše podravsko srce u raznim varijantama. Uživam u tome da podravsko srce tako unosim u domove, na stolove i komode kao unikatne poklone za moje prijatelje i znance. Tako su naša srca otputovala u Njemačku, Škotsku i Austriju – rekla je Novak.

Dodala je da je posljednje tri godine aktivna u koprivničkoj udruzi Poklonček koja se javnosti predstavlja uglavnom na manifestacijama koje organizira Turistička zajednica grada Koprivnice.

– Osobito smo aktivne uoči blagdana Uskrsa i Božića, kad svaka od nas može izraziti svoju kreativnost u raznim tehnikama od veza, decoupagea i radova od recikliranih materijala. Nažalost, ove godine ne možemo prezentirati što smo sve pripremile za Uskrs – kazala je Novak i dodala da ih raduje i to što su svake godine sudionice Renesansnog festivala.

U međuvremenu su se, ističe, sastajale, družile, razmjenjivale ideje i odradile pokoju kreativnu radionicu s djecom u osnovnim školama.

– Kako sam dosta aktivna na društvenim mrežama, osobito u ovo vrijeme izolacije, primijetila sam da dosta žena traži platnene maske. Budući da smo mi kreativke dosta solidarne, sašila sam desetak maski i odlučila ih darovati. Odaziv je velik pa ja i dalje poklanjam, koliko mogu, iako kažu da nas ne mogu zaštititi od ovog zla. No, meni ovo dobro dođe da ne mislim stalno na to da su mi djeca u Zagrebu koji se stalno trese, a neka i to bude moj mali doprinos u ovom ludilu koje nas je snašlo i zatvorilo u četiri zida – zaključila je Novak koja u slobodno vrijeme uživa i sa svojom labradoricom Minkom.

zatvori