Petak, 26. travnja 2024.

IZBORI U HDZ-U Sobota: Plenković je u Podravini i Prigorju imao jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj

Andrej Plenković pobijedio je na unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici te ostaje na čelu stranke. Njegov je zamjenik Tomo Medved, ministar branitelja, a potpredsjednici HDZ-a su Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić.

Predsjednik županijske organizacije stranke Darko Sobota zadovoljan je izlaznošću, kao i rezultatima koje je Plenković ostvario u Koprivničko-križevačkoj županiji:

– Podsjećam čitatelje na to da smo javnu podršku u ime većine članica i članova Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije dali gospodinu Plenkoviću i njegovom timu, stoga nas ovi rezultati posebno vesele.

Izlaznost je u Koprivničko-križevačkoj županiji bila gotovo 37%, odnosno 1899 članica i članova podravsko-prigorskog HDZ-a izašlo je na izbore. Plenković je u županiji osvojio 87% glasova, što je među najboljim županijskim rezultatima u Hrvatskoj, istaknuo je Sobota i opisao smjer u kojem će stranka pod Plenkovićevim vodstvom nastaviti:

– Čvrsti desni centar, ali i jedan put koji je usmjeren prije svega na proeuropsku orijentaciju, naravno uvažavajući sve one naše hrvatske te podravsko-prigorske tradicionalne vrijednosti. To je ono čemu smo svi stremili i ono čemu ova stranka na čelu s gospodinom Plenkovićem stremi: da budemo prepoznatljivi, ne samo u Europi nego i u svijetu, kao građani Republike Hrvatske, ali i u svim onim gospodarskim i socijalnim aspektima za bolji standard života građana kako na prostoru Republike Hrvatske tako i na prostoru naše županije.

Recimo i da su izbori po prvi puta održani po načelu jedan član – jedan glas, a za tri tjedna trebali bi biti održani i na razinama općina, gradova i županija.

zatvori