Subota, 20. travnja 2024.

Hrvatska ima 361 zaraženih, u Koprivničko-križevačkoj županiji i dalje samo jedan, Beroš: Broj je manji nego smo očekivali

Hrvatska u ovom trenutku ima 361 osobu zaraženu koronavirusom. To je 46 više u odnosu na jučer u 16 sati, rekao je jutros ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Brojka je ipak manja od očekivanog, rekao je Beroš.

– Zadovoljni smo jer je manje od onog što smo očekivali. Testirano je ukupno 3013 bolesnika i mogu reći da je do pogoršavanja kliničkog stanja došlo kod jednog bolesnika tako da u ovom trenutku imamo šest njih na respiratoru s tim da je njihovo stanje i dalje stabilno i pokazuju mogućnost oporavka.

Prosječna dob bolesnika u ovom trenutku je 49,05 godina, a 56% oboljelih su muškarci.

U Koprivničko-križevačkoj županiji i dalje je samo jedna osoba zaražena koronavirusom, potvrdio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najviše ih ima u Zagrebu, njih 163.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na konferenciji se osvrnuo na nove vremenske uvjete i upozorio:

– Snijeg je pao, ali nije vrijeme za snježne radosti. Molim roditelje i sve koji misle ovaj snježni dan iskoristiti za zabavu i razonodu da od toga odustanu. Ukoliko budu išli u tom smjeru nadležne institucije će ih spriječiti i poslati doma. Glavna poruka ‘ostanite doma’ stoji na snazi do daljnjega.

zatvori