Petak, 26. travnja 2024.

Utakmice bez gledatelja: Prazne tribine hrvatskih nogometnih liga, isto se očekuje i na županijskim terenima

Utakmice u natjecanjima pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza igrat će se bez gledatelja, objavio je maloprije HNS, sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja.

“Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije novog koronavirusa SARS-CoV-2, danas su vodeći ljudi HNS-a i odgovarajuća tijela Saveza ponovno zajednički analizirali aktualnu situaciju i donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja“, stoji u priopćenju.

Mjera se odnosi na Hrvatski Telekom Prvu ligu, Hrvatski kup, Drugu i Treću HNL, Prvu i Drugu ligu za žene, Prvu i Drugu malonogometnu ligu te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće UEFA-ine kvalifikacijske utakmice koje se igraju u Hrvatskoj.

“U navedenim natjecanjima, utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija, uz sve uobičajene mjere za organizaciju utakmica”, poručuju iz HNS-a.

Preporuku za istu mjeru HNS je uputio i svim županijskim nogometnim savezima.

“Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će prema potrebi odrediti drugačije mjere o čemu će nogometna obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni. Odluka stupa na snagu odmah, a vrijedi do 31. ožujka odnosno završetka reprezentativne pauze. Savez će pravovremeno donijeti odluku o nastavku ili prekidu ove mjere, uzimajući u obzir razvoj događaja, preporuke javno-zdravstvenih institucija, a imajući u vidu prije svega zdravlje gledatelja, nogometaša i svih drugih aktera u nogometu”, zaključuju iz HNS-a.

zatvori