Subota, 27. travnja 2024.

Gimnazija ‘Fran Galović’ Koprivnica nova je europska točka za darovite

Gimnazija ‘Fran Galović’ Koprivnica promovirana je u novu europsku točku za darovite. Koprivničkoj školi certifikat je dodijeljen jučer u Varaždinu na svečanosti dodjele diploma prvoj generaciji međunarodne specijalizacije za rad s darovitom djecom u Hrvatskoj i 2. susretu registriranih ustanova za darovite koji djeluju u sklopu European Talent Point u Hrvatskoj.

Certifikat nove europske točke za darovite ispred koprivničke Gimnazije primio je ravnatelj Vjekoslav Robotić, dok je diplome primilo devet polaznika prve generacije međunarodne specijalizacije za rad s darovitim učenicima i studentima po programu “The Radboud International Training on High Ability” (RITHA), koji je godinu i pol dana provodilo nizozemsko sveučilište Radboud University iz Nijmegena. Svečanosti je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Svečanost je održana u organizaciji Varaždinske županije i Europskog centra za darovite Hrvatska – Centara izvrsnosti Varaždinske županije u suradnji s Radboud Universityjem iz Nizozemske. Prisustvovali su joj i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, direktorica RITHA programa Lianne Hoogeveen te veliki broj ravnatelja osnovnih i srednjih škola.

Izvor: kckzz.hr
zatvori