Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Vatrogasci Novigrada Podravskog održali 142. godišnju izvještajnu skupštinu

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novigrad Podravski održali su u petak u Vatrogasnom domu u Novigradu Podravskom svoju 142. godišnju izvještajnu skupštinu.

Društvo broji 74 članova, od čega su njih 10 članovi pomlatka, 12 je članova mladeži, a 52 su članovi s pravom glasovanja od toga je njih 20 operativnih s položenim liječničkim pregledom.

Skupštinu je pozdravnim govorom otvorio predsjednik Društva Dražen Paligač.
Skupštini su nazočili uvaženi gosti i uzvanici, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar,
načelnik Općine Novigrad Podravski Zdravko Brljek, saborski zastupnik Mladen Mađer, počasni predsjednik VZO Novigrad Podravski Josip Krajačić, predstavnici 12 prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i predstavnici udruga koje djeluju u Općini Novigrad Podravski.

Nakon usvojenog dnevnog reda, skupštinu je dalje vodilo radno voditeljstvo.
Izvješće o radu za proteklu 2019. godinu podnio je zapovjednik Društva Goran Veršić, od kojih je izdvojio učešće u dvije požarne intervencije, održavanje svakodnevnih dežurstava u ljetnim mjesecima za vrijeme žetve, edukacija i usavršavanje članova za specijalnost ”Aparati za zaštitu dišnih organa”, učešće u tradicionalnim obilježavanjima blagdana i manifestacija, sudjelovanje na dislokaciji na Brijunima, i kao najvažnije istaknuo je dobivanje na korištenje višenamjenske autocisterne za tehničke intervencije – zahvaljujući velikoj pomoći saborskog zastupnika Mladena Mađera.

Financijsko izvješće podnijela je blagajnica Društva Anita Paligač.
Izvješće Nadzornog odbora podnio je Vlado Šestak, koji je pročitao i izvješće verifikacijske komisije iz kojeg je bilo vidljivo da je na skupštini nazočno dvije trećine članova s pravom glasovanja te da su sve odluke skupštine pravovaljane.
Plan rada i financijski plan prihoda i rashoda za 2020. godinu pročitao je zapovjednik Društva Goran Veršić. Tijekom 2020.godine planiraju nastaviti s edukacijama i osposobljavanjem članova za različita zvanja i specijalnosti, raditi s pomlatkom i mladeži te s njima sudjelovati na natjecanjima, organizirati stalna dežurstva tokom ljetnih mjeseci, nabaviti potrebitu opremu, sudjelovati u vatrogasnim vježbama.

Članovi skupštine jednoglasno su prihvatila izvješća za 2019.godinu, a potom su jednoglasno usvojili prijedlog plana rada i financijski plana prihoda i rashoda za 2020.godinu.

Svima nazočnima obratili su se uvaženi gosti, vatrogasni inspektor Stjepan Lončar, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, općinski načelnik Zdravko Brljek, počasni predsjednik VZO Novigrad Podravski Josip Krajačić i saborski zastupnik Mladen Mađer. Gosti su kroz govore pohvalili rad članova Društva u 2019.godini zaželjevši im sve najbolje te da nastave s još boljim radom tokom 2020. godine.

Nakon službenog dijela Skupštine domaćini su za sve nazočne pripremili prigodni domjenak.

Izvjestitelj
VZ Koprivničko-križevačke županije
Krešimir Juratović

zatvori