Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Pogledajte što su sve pripremili natjecatelji danas u Obrtničkoj školi i tko su pobjednici

Leonardo Tot iz Obrtničke škole Koprivnica, Klara Lakotić iz Srednje škole “August Šenoa” Garešnica, Vendel Oršuš iz Obrtničke škole Koprivnica i Ksenija Krošlin iz Srednje škole Pregrada pobjednici su Međužupanijskog natjecanja učenika iz područja kuharstva, slastičarstva, ugostiteljskog posluživanja te pomoćnih kuhara i slastičara čiji je organizator Obrtnička škola Koprivnica.

U svojim kategorijama osvojili su prva mjesta, a zajedno s drugoplasiranima – Karlo Štroga iz Gospodarske škole Varaždin, Petra Ivanjek iz Srednje škole Zabok, Mateja Levačić iz Srednje škole Prelog i Manuela Kolar iz Srednje škole Zabok plasirali su se na Državnu smotru.

Svoje stručne vještine pokazalo je 18 natjecatelja iz sedam hrvatskih srednjih škola (Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog, Ugostiteljsko-turističkog učilišta Zagreb, Gospodarske škole Varaždin, Srednje škole „August Šenoa“ Garešnica i Obrtničke škole Koprivnica).

Učenicima i njihovim mentorima priznanja i nagrade dodijelili su ravnateljk Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

– Nažalost netko ima malo više sreće, malo više spretnosti pa netko mora biti i prvi i drugi. No ne smijete biti tužni i žalosni. Današnji dan prošao je dobro i ugodno – rekao je ravnatelj.

Zamjenik župana istaknuo je da je zadovoljan što je Obrtnička škola Koprivnica bila domaćin ovog natjecanja.

– Nadam se da ste se dobro osjećali. Neki su bili uspješni, neki malo manje uspješni. Ono što je najvažnije je to da svi koji ste danas bili ovdje ste pobjednici i nadam se da uz to što ste polučili neki rezultat, da ste stekli nova prijateljstva i da ćete kući otići punog srca – zaključio je Ljubić.

zatvori