Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Podravka 2 Lino na nedavno održanoj Završnici Prvenstva Hrvatske za djevojčice rođene 2002. i mlađe osvojila je drugo mjesto.

Uz četiri pobjede, jedan poraz i jedan neriješeni rezultat, mlade rukometašice osvojile su drugo mjesto u grupi A i za protivnika u polufinalu dobile prvaka grupe B – ŽRK Split 2010. U finalu su igrale protiv starije i iskusnije ekipe Sesveta koja je, u konačnici, i bila bolja. No naše cure su postigle velik uspjeh osvajanjem drugog mjesta.

Dvije igračice Podravke 2 Lino, Tena Megerle i Ema Stručić, izabrane su u najbolju sedmorku prvenstva.

Šesnaestogodišnja Ema Stručić rukometom se bavi već devet godina, a posljednje tri sezone članica je RK Podravke. Inače je iz Križevaca, a tamo je i napravila svoje prve rukometne korake. U Koprivnici pohađa Gimnaziju Fran Galović, a u slobodno vrijeme sluša ex-yu bendove, čita i šeće psa.

“Rukomet sam počela trenirati na nagovor roditelja koji su smatrali da imam previše energije i da sam zaigrana. Sport sam brzo zavoljela zbog dinamične igre, kontaktne prirode i napetosti do koje dolazi u teškim situacijama i napetim utakmicama.”

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Ema igra u ekipi Podravka 2 Lino s kojom se natječe u Drugoj HRL Sjever i Prvoj HKRL.

“Volim atmosferu koja je u klubu. Utakmicama pristupamo maksimalno ozbiljno, no to ne znači da smo napete. Štoviše, opuštene smo, zabavljamo se i uživamo u igri.”

Kao što smo već spomenuli, na nedavno održanoj Završnici PH za djevojčice rođene 2002. i mlađe Podravka Lino osvojila je srebrnu medalju. Valja napomenuti da su gotovo sve cure u Podravki Lino 2004. godište te su samim time igrale protiv dvije godine starijih i iskusnijih protivnica.

“Nikako nam nije bilo lako. Sve cure protiv koji smo igrale bile su starije. Ipak samo jedna pobjeda i jedan remi pokazatelj je koliko smo ozbiljno pristupile turniru te da smo imale jaku želju za dobrim rezultatom i medaljom.”

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

Podravka Lino u polufinalu je izbacila braniteljice naslova i favoritkinje, ekipu Split 2010. Sesvete su u finalu bile bolje od naših cura, no srebrna medalja samo je pokazatelj da najbolje vrijeme za ovu ekipu tek dolazi. Ema je uz Tenu izabrana u najbolju sedmorku turnira.

“Meni je osobno bio cilj odigrati najbolje što mogu. Nisam ganjala nikakve nagrade ni priznanja. Nama je kao ekipi cilj bila medalja, a to što sam izabrana u najbolju sedmorku turnira samo mi je poticaj za još bolji rad i motivacija za dalje.”

Foto: Ivan Brkić / RK Podravka
Foto: Ivan Brkić / RK Podravka

(RK Podravka)