Petak, 26. travnja 2024.

Broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji pada, evo koja su najtraženija zanimanja

Broj nezaposlenih u Koprivničko-križevačkoj županiji pada, stoji u redovnom mjesečnom izvješću o stanju na tržištu rada Područnog ureda Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Krajem veljače na području naše županije evidentirana je 2141 nezaposlena osoba. U odnosu na siječanj to je 81 osoba ili 3,6% manje, dok je u odnosu na veljaču 2019. godine evidentirano 325 osoba ili 13,2% manje.

U odnosu na prethodni mjesec u svim županijskim ispostavama Zavoda za zapošljavanje pao je broj nezaposlenih osoba – u Đurđevcu za 22, Koprivnici za 51 te u Križevcima za 8 osoba.

Podaci govore da je tijekom veljače iz evidencije nezaposlenih izašlo 329 osoba, što je 8,2% više nego u siječnju. Od toga su na temelju zasnivanja radnog odnosa zaposlene 232 osobe, i to najviše u prerađivačkoj industriji, administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, građevinarstvu te trgovini na veliko i na malo; popravak motornih vozila i motocikala.

Podravsko-prigorski poslodavci tijekom veljače su putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje objavili 360 potreba za radnicima. Najtraženija zanimanja u prošlom mjesecu bila su prodavač/prodavačica (44 osobe), konobar/ konobarica (18 osoba), nastavnik/nastavnica i čistač/čistačica (16 osoba) i šumarski radnik/šumarska radnica (15 osoba).

zatvori