Petak, 26. travnja 2024.

Rukometašice Podravka Vegete pobijedile i Koku ususret novoj domaćoj europskoj utakmici

Rukometašice Podravka Vegete u utakmici 14. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene pobijedile su jučer Koku u gostima u Varaždinu. Pred 200-tinjak gledatelja Podravkašice su slavile rezultatom 39:24.

Susret su pogotkom otvorile Varaždinke i bilo im je to jedno od dva vodstva na utakmici. Od osme minute Podravka Vegeta počinje graditi vodstvo koje je do kraja samo povećavala. U prvom dijelu Lamprini Tsakalou je mrežu zatresla sedam puta, a Magdalena Ećimović zaustavila je pet lopti. Rezultat poluvremena bio je 19:12 za Podravka Vegetu.

U drugom dijelu na terenu je bila potpuna dominacija Podravke i odlazak na 15 golova razlike. Zabijale su Aneta Benko, Lea Franušić, Elena Popović… Najučinkovitija je s osam golova bila Dijana Mugoša, a Ećimović je do kraja skupila 11 obrana.

Foto: RK Podravka

Trener Podravka Vegete Zlatko Saračević bio je zadovoljan igrom svoje ekipe:

– Vidjelo se da su cure još umorne od puta i utakmice u nedjelju, no odradile su ovu utakmicu korektno i ozbiljno. Čestitam im na pobjedi i na ozbiljnom pristupu.

Spomenimo još kako su naše rukometašice na utakmici imale podršku tridesetak navijača koju su stigli iz Koprivnice, a najglasniji među njima bili su Kronikusi.

Nakon 14 odigranih kola u Prvoj HRL za žene Podravka Vegeta i dalje je jedini klub sa stopostotnim učinkom te drži prvo mjesto s 28 bodova. Druga je Lokomotiva s dva boda manje, treći je Bjelovar s 20 bodova i utakmicom manje.

Ovog vikenda Podravka Vegeta igra utakmicu 6. kola EHF Kupa u Koprivnici, a u goste dolazi Kopenhagen Handball. Utakmica je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović.

(RK Podravka)

zatvori