Petak, 26. travnja 2024.

Velika fašnička povorka proći će Rasinjom i to više puta, zatvara se županijska cesta

Rasinjska udruga mladih (RUM) i ove godine organizira Veliki rasinjski fašnik. Bit će to sedmo izdanje ove popularne manifestacije.

Sedmi Veliki rasinjski fašnik održat će se u nedjelju, 23. veljače ispred Društvenog doma u Rasinji. Organizirat će se povorka kroz selo uz policijsku pratnju pa će zbog toga biti zatvoren dio županijske ceste koja prolazi Rasinjom: Ulica baruna Inkeya, Ulica Andrije Palmovića, Ulica J. H. Rasinjanina te Gornji kraj i to od 14:00 do 17:30.

Okupljanje počinje u 13 sati ispred Društvenog doma. Od 14 sati kreće povorka pod maskama koja će se kretati Palmovićevom ulicom, Ulicom J. H. Rasinjanina i Gornjim krajem. Tamo će se okrenuti te istim putem proći natrag do Bistroa Brodec – Šimunić prometa gdje će se ponovno okrenuti i vratiti istim putem do Društvenog doma.

Po povratku povorke osudit će se princ Fašnik za sva prošlogodišnja zlodjela te će se na kraju i spaliti. Nakon toga održat će se kratki program u sklopu kojeg će se plesati pod maskama i dijeliti vrijedne i bogate nagrade najboljima. Druženje će se nastaviti uz kuhano vino, čaj i krafne, a za sve najmlađe maskirane sudionike osigurani su mali slatki pokloni.

zatvori