Četvrtak, 3. listopada 2024.

Učenica Lara Bakovljanec dizajnirala pakiranje mlijeka koje će se naći u domovima diljem zemlje

Učenici 4. razreda Područne škole Reka Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’ sudjelovali su u kreativnom natječaju ‘Volim mlijeko’ koji se provodi osmu godinu zaredom povodom obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka.

Djeca su ove godine imala zadatak nacrtati najzabavnije pakiranje mlijeka. Pristigle radove ocjenjivao je respektabilan stručni žiri u četiri kategorije: kreativnost/domišljatost, originalnost, izražajnost i tehnička izvedba. U konkurenciji od više od 3300 maštovitih, veselih i kreativnih radova iz 178 škola izabrana su četiri sjajna crteža najzabavnijeg pakiranja mlijeka.

Ustupila OŠ Antun Nemčić Gostovinski.

U kategoriji 4. razreda učenica Lara Bakovljanec iz Područne škole Reka svojim je domišljatim viđenjem najzabavnijeg pakiranja mlijeka osvojila stručni žiri te će njen crtež krasiti ograničeno izdanje pakiranja Dukat mlijeka.

Lara i njeni prijatelji iz škole posebno su se potrudili učiniti predložak za mlijeko što zanimljivijim i zabavnijim jer im je učiteljica Ivana Zrinjski ispričala kako je prije nekoliko godina zahvaljujući mliječnim kapljicama s brkovima učenice Eme iz Jagnjedovca cijela škola jedan cijeli dan boravila u Muzeju suvremene umjetnosti ludo se zabavljajući. Lara je za natječaj napravila dva likovna rada, no kako se morala odlučiti samo za jedan odabrala je kravice susjede Petre koje često škicne i s njima se podruži u slobodno vrijeme. I ostali učenici iz razreda bili su vrijedni, a njihovi radovi maštoviti i veseli.

– Upravo su kravice susjede Petre u Larinoj maštovitoj izvedbi očarale stručni žiri što nije lako, vjerujte na riječ – priča učiteljica Ivana Zrinjski koja je zajedno s cijelim 4. razredom, ravnateljicom Gordanom Gazdić Buhanec, učiteljicom Mirelom Štragelj i Larinim roditeljima provela nezaboravan dan u Muzeju suvremene umjetnosti.

Učenici su se zabavljali s Dukatinom i njegovim prijateljicama kravicama, fotkali u foto kutku, u pratnji voditeljice razgledali  multimedijsku izložbu “Od imaginacije do animacije: šest destljeća Zagreb filma”, pogledali predstavu Teatra Puna kuća “Bilo jednom jedno sunce” te aktivno sudjelovali u žonglerskoj radionici.

– Dan za pamćenje o kojem će se dugo pričati i koji će možda još nekog motivirati da ponovi Emin i Larin uspjeh. A vi budite još malo strpljivi. Do proljeća. A onda, gdje god da se nalazili u Hrvatskoj, svratite do prve trgovine i na polici potražite mlijeko s Larinim crtežom koje će se prodavati u ograničenom broju primjeraka. Veseli i zdravi bili, Larino mlijeko pili! – poručila je učiteljica Ivana Zrinjski.

Slušaj uživo
zatvori