Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Prva generacija magistri i magistara svečano je promovirana na Sveučilištu Sjever

Nakon jučerašnjih prvostupnika, danas je na Sveučilištu Sjever održana svečana promocija prve generacije magistri i magistara novinarstva, medijskog dizajna, inženjera grafičke tehnologije te inženjera održive mobilnosti i logistike.

To je poseban razlog za slavlje, naglasila je pročelnica Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Gordana Tkalec:

– Na to smo jako, jako ponosni jer to je studij koji smo pokrenuli, koji se pokazao dobrim i sada je “žetva”: studenti dobivaju svoje diplome i jako smo sretni zbog toga. Imamo 105 prvostupnika i 77 magistara koji će biti danas promovirani.

Studenti Sjevera atraktivni su na tržištu rada, napomenula je Tkalec, pa ih dosta studij završava nakon tri godine jer već počnu raditi. Cilj Sjevera je da ih zadrže i na diplomskom studiju. Istaknula je da Sjever ima manje kvote od drugih sveučilišta, ali da je to prednost jer su grupe manje i kvalitetnije se radi, a programi su osuvremenjeni i blisko prate trendove.

A kako je studirati na Sjeveru, otkrile su nam magistre medijskog dizajna Ema Matica i Lea Kukmanović:

– To je bilo nešto novo, neki spoj novinarstva i dizajna koji nas je privukao jer je nudio neke nove mogućnosti. Studirati na Sjeveru je zabavno, otkačeno, profesori su “ludi” pa je i samo iskustvo “ludo”. Ovo nije neki standardni, ozbiljni odnosno uštogljeni fakultet.

 

Svečana promocija na Sjeveru

Posted by Drava.info on Friday, February 28, 2020

 

zatvori