Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Remi Slavena i Istre u Puli

Nogometaši Slaven Belupa u 23. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige remizirali s Istrom 1961. U Puli, na Aldo Drosini, rezultat je bio 1:1, a pogodak za našu momčad postigao je Krstanović, pišu službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić na današnjem susretu nije mogao računati na kartoniranog Godu, ozlijeđene Radivojevića i Etoundija te na bolesnog Ježinu. Tako su u prvom sastavu krenuli: na golu Filipović, u obrani Božić, Paracki i Soldo, na bokovima Lovren i Bogojević, u veznoj liniji Bačelić Grgić, Glavčić i Lulić, a u vrhu napada Krstanović i Lima.

Istra je povela već u 4. minuti. Nakon jednog kornera najviši je u skoku bio Paez i glavom zakucao loptu u mrežu za 1:0. Domaćin je bio opasan na startu susreta, ali je Filipović bio siguran na golu Slavena. Preuzela je naša momčad kontrolu susreta i to joj se isplatilo u 34. minuti. Lulić je odlično centrirao s lijeve strane, a na pravom mjestu u pravo vrijeme, kako to obično biva, bio je Krstanović koji je savršeno pogodio za 1:1. Bio je to i rezultat poluvremena.

U nastavku susreta Slavenaši su držali loptu u svojim nogama i iz tog su proizašle dvije velike prilike koje nisu iskoristili napadači naše momčadi. Priliku Istre sredinom drugog dijela obranio je Filipović. U 85. minuti opasno je zaprijetio Glavčić, ali je njegovom udarcu nedostajalo snage. Utakmica je završila rezultatom 1:1.

U idućem kolu naša će momčad snage odmjeriti s Varaždinom. Utakmica će se u Koprivnici igrati 28.02. u 17 sati.

23. veljače 2020. – 23. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Pula, Aldo Drosina

NK Istra 1961 – NK Slaven Belupo 1:1 (1:1)

NK ISTRA 1961: Čondrić – Tomašević, Paez, Galiela – Franić (od 66. Delić), Lončar, Blagojević, Pavić – Gržan, Guzina (od 77. Maganjić), Fintić (od 46. Ivančić). Trener: Ivan Prelec.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Glavčić (od 90. Mikulić), Lulić, Bačelić Grgić, Lovren (od 64. Jeffren) – Krstanović, Lima. Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Ivan Vučković (Zagreb), Ivica Modrić (Zagreb) Luka Pušić (Zagreb), Ante Čuljak (Zagreb)

VAR: Fran Jović (Zagreb)

AVAR: Igor Krmar (Zagreb)

Delegat: Martin Šarić (Vrbovec)

Kontrolor: Miroslav Vitković (V. Gorica)

Strijelci: 1:0 Paez 4′, 1:1 Krstanović 34′

Žuti karton: Gržan 81′ (Istra 1961); Lima 24′, Krstanović 46′, Božić 65′, Jeffren 83′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Istra 1961); (Slaven Belupo)

(Izvor: NK Slaven Belupo)

zatvori