Petak, 26. travnja 2024.

Prva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća: ‘Čeka nas puno tehničkih točaka i izvješća, a vjerujem da će zastupnici imati pitanja za gradonačelnika’

Pred gradskim vijećnicima prva je ovogodišnja sjednica koprivničkog Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća, HSS-ov Ivan Pal rekao je Dravi.info da je riječ o većinom tehničkim temama te da je na dnevnom redu 26 točaka, pretežito izvješća za prošlu godinu:

– Izdvojio bih točku imenovanja ravnatelja Muzeja Grada Koprivnice. Gospodin Čimin je bio jedini kandidat te je takva zakonska procedura da mi to moramo potvrditi na Gradskom vijeću. Kao točku imamo i izvješće gradonačelnika za prošlih šest mjeseci. To uvijek bude zanimljivo i može biti interesantno ako vijećnici žele da to tako bude. Tu se može raspravljati kako je i što gradonačelnik radio u prošlih šest mjeseci – rekao je Pal.

Predsjednik Pal izdvaja još i izvještaje svih gradskih kulturnih ustanova, ali i izvješće o radu Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac za 2019. godinu iz kojega se može iščitati da Komunalac posluje dobro, zaključuje Pal i dodaje:

– Mislim da trebamo prvenstveno razgovarati o tome jesu li naši građani zadovoljni uslugama Komunalca. Konačno na Gradskom vijeću treba jednom reći jesmo li zadovoljni kako nam Komunalac radi ili nismo zadovoljni.

Vijećnici će se baviti i temom izgradnje studentskog doma u Koprivnici.

– Prije godinu dana smo donijeli odluku, no tvrtka koja je bila zainteresirani za izgradnju studentskog doma je odustala. Sada se pojavila nova tvrtka za koju ja vjerujem da će dobiti pravo građenja. Vjerujem da ćemo na ovaj način za ovaj problem pronaći rješenje koje je bitno i potrebno za Koprivnicu i njezine studente – zaključuje Pal.

Što se tiče trajanja sjednice Gradskog vijeća, predsjednik Pal prognozira da sjednica sigurno neće biti kratka, tim više jer očekuje da su vijećnici za prvu točku dnevnog reda od posljednje prošlogodišnje sjednice skupili puno pitanja za gradonačelnika Koprivnice.

Zastupnici će se u Gradskoj vijećnici okupiti u utorak u 16 sati.

zatvori