Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Mještani Draganovca ponovno prosvjedovali pred Gradskom upravom

Predstavnici Vijeća mjesnog odbora Draganovec, mještani Draganovca i oni koji ne žive u Draganovcu, ali ih podupiru okupili su se pred Gradskom vijećnicom uoči sjednice Gradskog vijeća na mirnom prosvjedu.

To im je već treći prosvjed u posljednje vrijeme i, kako je najavio predsjednik VMO Zlatko Hiržin, ne i posljednji. Pred tridesetak okupljenih, Hiržin je iznio, kako je rekao, obećanja gradske vlasti Draganovčanima od 2018. godine naovamo koja još nisu ispunjena.

Kao prvi primjer spomenuo je nepostojeću javnu rasvjetu u Bukovačkoj ulici i Mirnom dolu. – Za to vrijeme, rasvjetna tijela postavljena su u jednoj ulici u Koprivnici koja vodi prema nogometnom igralištu i u kojoj nitko ne živi – kazao je.

Snimio Marko Posavec.

Dalje je naveo stajalište školskog autobusa u Svetom Vidu, kao i obećanje sa zbora građana da će jedna od ulica na području Draganovca biti asfaltirana. To se, kaže, nije dogodilo, a u međuvremenu je u Reki uz spojnu cestu do Starigrada asfaltirana i ona u romskom naselju Žlebic.

I dalje nema pothodnika ispod željezničke pruge i koprivničke obilaznice, upozorio je Hiržin, a jedna od prosvjednica upozorila je na to da je nedaleko od tog mjesta vidjela četiri štakora “kapitalca”.

Sa sobom su donijeli i dječje crteže na temu “moj put do škole”; većina ih prikazuje lokve na cesti. Potom su ih podijelili gradskim vijećnicima.

Snimio Marko Posavec.
Jakšić: Upravo je u Draganovec uloženo najviše iz gradskog proračuna

Prosvjednici su se potom razišli, a na sjednici Gradskog vijeća njihove je upite gradonačelniku Mišelu Jakšiću proslijedio Mrežin Ivica Suvalj. Jakšić je odgovorio kako je u to prigradsko naselje u odnosu na ostale uloženo najviše novaca u posljednjih 10-12 godina:

– U posljednje tri godine iz gradskog je proračuna u Draganovec uloženo oko 10 milijuna kuna. I sad je u tijeku investicija Koprivničkih voda, ide novi vod kanalizacijske mreže. Ove se godine spremamo i asfaltirati određene puteve u skladu s našim programom. Ne možemo stalno raditi u svim prigradskim naseljima. Ja sam prvi za to da se tamo stvari riješe, ali na jezik ulice ne možemo i nećemo pristati. Tim ljudima je ponuđeno da dođu tu razgovarati, no oni su to odbili. Na taj način je teško funkcionirati i raditi.

Jakšić se nadovezao i na projekt izgradnje pothodnika, o čemu je već bilo riječi na sjednicama Gradskog vijeća. – Da mi sami možemo izgraditi pothodnike, napravili bismo to i bio bi mir, ali ne možemo raditi nešto što je u nadležnosti Hrvatskih cesta i Hrvatskih željeznica – rekao je Jakšić i dodao da će na realizaciju ovog projekta još morati pričekati nadležne.

Draganovčani prosvjeduju ispred Gradske uprave

Posted by Drava.info on Tuesday, February 25, 2020

 

zatvori