Petak, 26. travnja 2024.

Policija uhvatila sedmoricu mladića koji su krali sve i svašta, pogledajte dio ukradenih predmeta

Djelatnici Policijske uprave koprivničko-križevačke uhvatili su sedmoricu mladića zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teških krađa i krađa.

Prema kriminalističkom istraživanju koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Križevci, riječ je o 22-godišnjaku, 25-godišnjaku i dvojici 24-godišnjaka s područja Zagrebačke županije, zatim dvojici mladića iz Osječko-baranjske županije u dobi od 19 i 20 godina te 26-godišnjaku s područja Požeško-slavonske županije.

Sumnja se da su oni tijekom rujna i listopada prošle godine počinili krađu i tešku krađu na području Zagrebačke županije: ukrali su metalni otpad i kablove.

Također, sumnja se da su osumnjičeni od rujna prošle godine do veljače ove godine na širem križevačkom području počinili više kaznenih djela, dvije teške krađe – otuđivši iz vikend objekta alkoholna pića, dok su iz obiteljske kuće otuđili više desetaka tisuća kuna, zlatni nakit i druge predmete. Izvršili su tri kaznena djela krađe novca iz obiteljskih kuća. U ovim počinjenim kaznenim djelima materijalna šteta procijenjena je na oko 100.000 kuna.

Foto: PU koprivničko-križevačka

Nadalje, sumnja se da je jedna skupina osumnjičenih od prosinca prošle godine počinila više kaznenih djela krađa i teških krađa na području Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, otuđivši iz kuća novac, nakit, oružje, glazbene instrumente i druge predmete. Materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi oko 190.000 kuna.

Prilikom pretraga kuća i vozila pronađen je dio ukradenih predmeta kao i predmeti koji su korišteni za počinjenje kaznenih djela, dok će zbog posjedovanja ručne bombe protiv 24-godišnjaka biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Foto: PU koprivničko-križevačka

Sam dovršetak kriminalističkog istraživanja proveden je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Zagrebačke.

Tijekom kriminalističkog istraživanja nad osumnjičenim 20, 24 i 26-godišnjakom realizirano je 18 tjeralica na temelju kojih je 26-godišnjak predan u zatvor u Zagrebu, a 20-godišnjak u zatvor u Osijeku, dok će osumnjičeni 24 i 19-godišnjak biti predani pritvorskom nadzorniku. Protiv osumnjičenih će biti podnesene kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima, priopćili su iz PU koprivničko-križevačke.

zatvori