Ponedjeljak, 21. listopada 2024.

Policija minulog vikenda imala pune ruke posla zbog narušavanja javnog reda i mira

Vikend koji je iza nas obilježilo je nekoliko slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

U petak oko 20.30 policijski službenici su zatekli mušku osobu ispred gospodarskog objekta u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici. Kako doznajemo od policije, muškarac je bio u vidno alkoholiziranom stanju te je vrijeđao policijske službenike. Oglušio se na upozorenja i zapovjedi, odbio je alkotestiranje te je nakon toga uhićen. Sljedećeg dana je doveden na Stalnu službu koprivničkog općinskog suda u Đurđevcu te mu je tamo određena kazna zatvora u trajanju od 10 dana i kazna uvjetno na godinu dana.

U noći s petka na subotu u 2.10 ispred ugostiteljskog objekta na koprivničkom Trgu mladosti javni red i mir remetio je 19-godišnjak. On je napao 21-godišnjaka kojega je nekoliko puta udario u glavu. Protiv napadača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.

U nedjelju prijepodne u 10.15 slučaj narušavanja javnog reda i mira dogodio se u Reki. 29-godišnjak je ispred dućana na Mažuranićevom trgu pod utjecajem alkohola od 0.24 promila vikao i galamio na 49-godišnju djelatnicu dućana te ju je vrijeđao pogrdnim riječima. Protiv 29-godišnjaka će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Uz to mu je određena i zabrana posjećivanja dućana i prilaska djelatnici sljedećih osam dana.

Slušaj uživo
zatvori